~~Bungamekar~~

By: bunga mekar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 1-May-2010 16:32 Email | Share | | Bookmark
Lunch @ Tupai2

saya mau kungfu style!!!
salam.
baru2 ni i jadik special guest for this team.. . Planned by Ms.Reena to make a suprise bday celebration for her staff, Zhura.Juz a small party @ Tupai2..n tak sangka lak, staff dia yg lain buat suprise gak tuk Ms.Reena ni..tu pasal ateh cake tu ada 2 nama...
neway, tq tu Ms.Reena for inviting me..next round ajak lagik yer..dengar2 cam nak p italian restaurant @ Sheraton..he he i follow...








Wednesday, 31-Mar-2010 12:01 Email | Share | | Bookmark
Lunch@ Corp.Bkg

posing tetap posing
 
2 hari lepas, we had organize lunch for all Corp Bkg. staff..actually programme ni dah lama di rancang,tp dek kerna byk betul hal nyer...lepas satu,satu..programme kat opis ni tak abis..so, finally sebelum "terlupa" or buat2 lupa...ha ha ..sepakat pilih end March 2010..
this time, about 38 staff have been promoted by our management (including me..alhamdulillah.. )..kiranyer all level la naik..tangga 1 naik 2, 2 naik 3..n mcm2 tangga ler....
so, sepakat pilih catering dari Banana Cafe (yg one of the director is Zang Toi- fashion designer yg top tu ler..) ni I sendiri p interview the workers tau...ha ha
include the deco n foods...not bad..nothing much i can say..
n coincidence lak, our Head of Corporate Banking, Ms Tracy Ong is going for early retirement, so mkn2 ni dah jadi 2 in 1 nyer majlis...guess what's the present she got from us??...latest design frm LV..!!! kelassss lagik..... diterbangkan khas from France..she choose the colour.. ..many happy thanks to everybody who really enjoyed the food on that day...









my team L-R (Melissa, Ms.Tracy,(our sporting n very the supportive person - Ms.Kate our Bos),Siti Rokiah,me n Isha)..alamak kurang satu..Lily x tak der ler..he he


Friday, 26-Feb-2010 00:56 Email | Share | | Bookmark
"Masquerade of the Starz"

salam...
still back dated entry...

Venue: Sentral Ballroom, KL Hilton
Theme: Masquerade of the Starz
Date: 20/11/2009


masing2 punyalah excited...melaram sakan,shopping baju sakan, sewa baju sakan, p make-up sakan, cari mask satu Petaling Street !!!..lupa lah sekejap masing2 ngan hal2 peribadi or masalah keje..yg penting semua enjoyyyyyyy




cabaret night..

its....me..


Monday, 1-Feb-2010 15:25 Email | Share | | Bookmark
Kek Pisang Lembab

salam...
buat kek ni dah lama..time mymaid ada lagik...(la ni oven dah "senyap",mixer tak "berbunyi"..kuali dah "tergantung") ni kes assisstant dah tendered...huh!...for da time being, a few "project" banyak yg postponed...
nak update gak hasil keje seni i ni walaupun tak seberapa..but.....!!... to me, am really enjoy baking..cam main masak2..peh tu kecah2, suh org lain kemas...ha ha..whatever la....
recipe dari dapur CMG...i C&P yer CMG...sedapppp...

BAHAN-NAHANNYA
250 g tepung gandum*
1 camca teh soda bicarbonate*
1/2 camca teh garam halus*(*digaul rata dan diayak)
15 g ovallate
150 g gula halus
5 biji telur gred A
125 g mentega, dicairkan dan biar sejuk
100 g minyak jagung
225 g pisang emas + 1 camca teh vanilla, dilecek halus

CARA MEMBUATNYA

Panaskan oven pada suhu 175C. Lenser bund-pan dengan mentega, tabur tepung rata dan ketuk keluar lebihan tepung. Ketepikan. (kalau guna tin kek warna hitam, turun kan suhu jadi 160C..sebab tin hitam kadar penyerapan haba dia lebih tinggi).
Putar gula dengan ovallate hingga sebati, masukkan telur (kesemuanya) dan putar dengan kelajuan tinggi hingga adunan naik dan pekat (seperti adunan baulu). Perlahankan speed dan masukkan pisang lecek, gaul rata.
Masukkan tepung berselang seli dengan metega cair + minyak jagung tadi. Buat hingga siap dan gaul rata. Tuang dalam tin yang telah disediakan. Bakar 55 - 60 minit atau hingga masak, mengikut oven masing2.
Uji kek dengan mencucuk lidi sate di bahagian tengah kek, jika keluar bersih, tanda kek dah masak. Biar kan kek sejuk sedikit, longgar2kan dari tin dan terbalikkan. Sejukkan sepenuhnya atas jaringan sebelum dihidang....

p/s anak2 suka masa makan kek ni..tqvm CMG...


>>abaikan cawan display tersebut yg lupa nak di isi ngan air...




Monday, 7-Dec-2009 05:36 Email | Share | | Bookmark
Salam buat semua...

 
Dengan Nama Allah Yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

agak lama i "menghilang" kan...tapi tak le lama mana pun...
kepada yg sudi singgah disini atas semangat menjalin ukhwah...terima kasih jua buat yg bertanya khabar..lately ni kesibukan memang terasa baik di pejabat mau pun di rumah...(masih menanti pembantu rumah yg baru... ( n resultnyer??? positive!!!)..puas sudah di nasihatkan..tapi terjadi gak...tapi bukan kat myhouse yer hubungan itu terjalin...) sampai ke lubang cacing i korek untuk meleraikan teka-teki kesudahan cerita ini...tu belum kira mymaid lari selama 2 minggu..n kemudian my1 berusaha memujuk untuk menghantar nyer pulang...dah pulang pun...sudah ler kalut masa tu dengan kesibukan i mentelaah pelajaran...ni kes nak amik periksa kredit ler ni...hua hua hua...dugaan betul...
kekedang terpikir gak...memang patut pun kalu mereka2 ini kena dera ngan majikan...bila bagi betis ndak peha...tapi sebagai hamba Allah swt yg masih waras n punya rasa tanggungjawab sesama insan n agama..tak tergamak ndak dilayan sedemikian...hmm..selesai satu babak...

kat opis ...boleh kata hari2 balik lewat...kurang2 jam 8 mlm...keje yg tak penah ada kesudahan...sampai umah dah nak kat jam 10.00 mlm..amik anak2 umah mymum,lepak2,makan2...bla bla bla..tu yg sampai umah kat 10.0 mlm..so, mana ada masa ndak bukak internet kat umah...weekend pun sibuk ngan segala mcm hal..kekadang ingat ndak tido lebih masa jer weekend..ni kes amik peluang merehatkan kepala otak ler...

baru2 ni, buat minor renovation kat umah..lebih kurang 2 weeks gak ler..(sampai kan tak balik raya haji kat Melaka) ni kes...kontraktor yg diupah..terlebih cuti raya!!! huh...sabar jer lah...

n alhamdulillah, i baru sembuh demam yg dilanda selama hampir 2minggu...buat semua kengkawan n yg sudi singgah disini..i doakan semua nyer selamat di bawah lindungan Allah swt...

p/s i akan cuba update jika punya masa yg terluang...


photo taken during " a suprise birthday party" for me & melissa..
L-R >> melissa, my bos n me


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net