~~Bungamekar~~

By: bunga mekar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-Oct-2009 15:19 Email | Share | | Bookmark
Edisi Open House#4

salam...
dapat invitation ni 2 weeks before raya..n need to reply for confirmation/reservation before the date is coming..
sampai lah hari nyer ( coz we'll tak decide ndak pegi ke tak..so, card tidak berjawab.. ..my1 lak last minute ada hal...ke Port Dickson.. memula dia kata ndak pegi..lastly i yg pegi bawak anak2 ditemani oleh cik wa...fuh, berpusing2 mencari umah Datuk Hasan ni..program abis jam 4...kami sampai 3.30ptg..menu pun banyak yg dah licin...nasib baik before that, perut dah diisi dengan open house neighbour kat umah...
sebab Dato Hasan tak kenal i...(kalu datang ngan my1..kami duk meja VIP kat dalam umah..)..ni kes tak kenal, so, dok jer ler kat khemah luor... ...tak kisah pun..
myqayyum siap hafal dialog la...

myqayyum> bu ...bu..kalu Dato Hasan tanya kita ni sapa...mcm mana..
me > ayum cakap lah...ayum dengan adik anak ayah..sebut nama ayah...confirm Dato Hasan kenal..
myqayyum> ooh...ayum cakap nama ayah Wan Hxxxxxx...yer bu...
me> yer...Dato Hasan cukup kenal dengan ayah...dengan kita jer dia tak kenal...
myqayyum> Dato Hasan ni sapa bu...
me> kawan meeting ayah ler...

p/s segan ndak snap photo..walaupun bawak mycamera..




terima kasih atas undangan tuan rumah...

>> sekalung tahniah buat myuncle (adik myfather)..Dr.Dulhadi b.Joned (Pengarah Hospital Melaka) yg dianugerahkan gelaran Dato' oleh TYT Melaka baru-baru ni..
>> juga buat mycousin (anak buah myfather) husband.. Ibrahim (Lawyer & Ketua Pemuda- bahagian mana tak pasti)..


Monday, 26-Oct-2009 08:15 Email | Share | | Bookmark
Edisi Open House#3 - Corporate Banking

 
 
 
View all 6 photos...
salam...
actually banyak na aktiviti musim raya kali ini...so layan jer lah yer...
kali ni, mydept. buat raya gathering for inhouse staff..tak invite others dept pun..buat pun untuk suka-suka..dis time kami buat port luck...nape eh? ntah lah...kan senang kalu mcm last year cater jer.tak payah pening kepala ndak pikir masak apa..i share with mycolleague buat nasi minyak to be served with red chicken sambal attached together with cucumber acar.... ha...ambik ko..so, mycolleague tu lah yg kena masak...i bawak keropok yg dah siap digoreng 2 bucket besar!!! n yg bawak makanan pun da muslim staff..bangsa lain kami jamu...(kan kata 1Malaysia!! )...tak banyak snap photo..mycamera lupa bawak daa.......









Thursday, 22-Oct-2009 14:35 Email | Share | | Bookmark
Edisi Open House -2#

 
 
 
View all 8 photos...
Maybank Open House..
for the first time,our bank celebrated raya gathering to all staff ...wah, masing2 suka yg amat...tapi kami yg dok kat Bukit Mahkamah la paling enjoyyy... ..menu pun meriah...macam2 ada..ye lah sejak tukar PCEO baru ni.."kecil2 cili padi"..tq datuk "AWO"..next year buat lagi yer..tapi kami kat opis the whole day..asik ler berposing sakan..smua sporting termasuk lah bosses..maklum le memasing in da raya mood..

venue:- perkarangan maybank,bukit mahkamah..
date:- 9/10/2009
time:- 4.45 ptg - 7 mlm









with my team > credit & operations support,corporate banking..




p/s...tunggu my1 carikan hadiah yg sesuai...rasa2nyer dah jumpa...tungguu..


Thursday, 15-Oct-2009 14:33 Email | Share | | Bookmark
Edisi Open House..1#

salam..
masih dalam mood raya lagik...(selagi syawal tak melabuhkan tirainyer...) selagi tu lah..kalu ada undangan n kesempatan kami pegi...insyallah..
undangan dari Menteri Pertahanan > YBhg Dato Seri Ahmad Zahid Hamidi & Datin Seri Hamidah Khamis...datin ni sepupu mymom..kami anak2 buah panggil mak ngah jer...(tapi bukan mak ngah jara yg selalu komen dlm my fp ni yer..kalu ndak tahu,mak ngah jara ni keje kat Mindef...pangkat besor u...tu yg pokcik asing makan hati bila mak ngah jara ni suka bergaya... )..kira mak ngah pun attend open house big boss dia la....open house @ official resident @ putrajaya..so, kat sana...ramai la jumpa kaum kerabat sebelah mymom...
fyi gak>> mak ngah & keluarga ie husband n anak2 dia ni..bukan lah orang yg sombong..malahan tak penah pun meletakkan sempadan or jurang sesama keluarga.. tu yg bagus nyer..tak macam sesetengah org yg punya batu sempadan yg tak bisa dikongsi sesama keluarga w/pun sedang diuji Allah swt..











>>ni lah mak ngah jara, yg posing ngan datin..kembang sungguh senyuman nyer..



Quote:
kak madiha>> tak per kak...rumah kecik,tapi selalu org bertamu,membawa rezki buat tuan rumah (i cukup percaya bab ni...dari banglo tersergam,tapi orang nak datang pun susah.. )

Quote:
kak meen>> memang ramai kaum kerabat org besor2 n badan pun besor2. ..tapi tak semua boleh masuk line!!! ada gak yg kurenggg.... :-

(
kak hanaz>> jgn salah faham lak yer kak..myfamily adalah org kenamaan...tapi i tak ler... ..kalu my1 ada rezki pun, i tak sudi...takut menongkah langit...biar lah camni jer.. [/quote]


ATTN>> KEPADA YG SUKA BERTANDANG DISINI, TAPI TIDAK SUKA DGN MY CORETAN YG IKHLAS INI.,SILA JANGAN BUKA DAN SINGGAH DISINI....ANDA TIDAK PERNAH DIUNDANG DAN DIPERLUKAN DI DALAM MYFP INI!!!!! ..I KNOW WHO YOU ARE......SEGALA MY CORETAN & LUAHAN TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN ANDA...MELAINKAN ANDA SENDIRI YG BENAR2 TERASA....HARAP MAKLUM..& I SENDIRI TIDAK BERMINAT UNTUK BERKONGSI/TERBABIT DALAM KISAH HIDUP ANDA UNTUK DIKONGSI BUAT TATAPAN DI DALAM MYFP INI.......HARAP MAKLUM..


Monday, 12-Oct-2009 12:28 Email | Share | | Bookmark
Raya Kelima#

mula2 pakai dapur ni..
anak sapo lah ni...
si baju hijau yg sedang hirup bubur kacang..
View all 7 photos...
salam...kali ni cerita pasal raya kelima yg penuh ngan kejutan...
yer lah...sapa sangka dlm sibuk2 ndak bersukaria tu...tetiba blackout lak dari jam 8-11 mlm!!! ...dah penat sesuka pasal wedding, we've plan to make barbeque...as usual, dis time,anak2 buah yg dah keje sponsored the budget..min RM50 (kalu dah kawin - makna nyer double ler)..so, we got almost RM500..selalu pun,selain I yg jadik tekong..dak alang & my1 also jadik ALONG!!!..he he...tukang collect duit n make arrangement..I, tukang sorak tuk collect duit ler.. ...program start jam 6 petang...dah ndak dekat jam 12 mlm baru ada electricity...tapi enjoy tetap enjoy...dlm gelap,siap bentang tikor kat laman,picnic dlm gelap...budak2 yg suka..to hafiz-dyda, thanks for yr inisiative ndak pasang lampu kat atas buaian...bagus bagus bagus...cam ni lah kalu dah joint the group...kena pandai bawak diri...dpt kredit lagi dari pak2 sedara n mak2 sedara...
my BIG FAMILY ni, kalu bab2 collect duit...serah jer pada ku...kejap jer I jadik tukang canang & tukang collect duit...n to all of you...thanks for a full co-operation & commitment to make dis party..BERJALAN DENGAN JAYA NYER...(ni lah keje kitaorg kalu dah kumpul reramai...)
(p/s normally, kami suka buat keje2 cenggini...respond pun selalunyer menjadik...)


chef awan dania...


..abg qayyum, peh ni haziq ndak amik ayam lak...


eh..,jaga2 cik salmah...



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net