~~Bungamekar~~

By: bunga mekar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 26-Feb-2009 08:56 Email | Share | | Bookmark
Hadiah buat kekasih..

 
 
salam..dah lama mintak ngan my1 benda ni..coz memang untuk kegunaan seharian.. kiranyer mustahak lah jugak..tambahan lagi biler my1 selalu outstation,so amat sukar buat i n anak2..kekadang terpaksa menyusahkan orang lain pulak..setelah lebih kurang 6 tahun gantung lesen, kali ni..lesen ni kena guna dah..no excuse coz benda nyer dah ada..dah lama gak my1 berkira2 ndak beli kan tapi asik lah tertangguh sebab kena dulu kan benda2 lain yg lagik mustahak..btw,alhamdulillah dapat gak... tapi jawabnyer kena mahir kan skill ni semula so, untuk beberapa ketika ni my1 x izinkan lagi guna sepenuhnyer..n yg paling best sekali bila my1 ckp,sy belikan untuk awak....,awak hanya gunakan sahaja..FOC!!!! : balik keje ptg tadi..punya lah excited ni ndak jumpa "kawan" baru ni... ..cam mana rupanyer benda yg bakal selalu disamping i lepas ni..
ni sebenarnyer hadiah ulangtahun perkahwinan yg ke 12,last year...24/12/1996...tapi baru dapat,coz,my1 asik lah duk survey benda yg sesuai ngan i..i dah lama cakap i ndak brand ni sebab senang, mudah n yg paling penting kecil..x payah pakai besar2...leceh.macam my1 punya..
buat my1>>.tqvm..nothing much to say..cuma ndak mintak satu lagi bole?? ..tennis bracelet..
ni kereta yg i mintak frm my1..


>>actually ni kete yg my1 ndak bagi... tapi i x ndak..rasa besor benar!!! ..


>>ni ler yg i dapat i/o gambo yg memula tu ..my second choice..



Tuesday, 24-Feb-2009 12:41 Email | Share | | Bookmark
Vadai

 
 
salah satu myfav..!! dah lama simpan kacang dhal..so,tergerak hati ndak buat biler tgk kacang dhal tu terperuk jer kat dapur!!!



resepi amik krinn[/url]http://rinnchan.fotopages.com[url]


Monday, 23-Feb-2009 14:28 Email | Share | | Bookmark
Pie Tee

 
 
 
View all 5 photos...
kmeen u're right!! i dah kena syndrome memasak n membakar!!! ..
ni menu minum petang on last saturday..dah lama berhajat ndak buat pie tee ni, tp disebabkan payah nau ndak jumpa acuannyer tu yg asik lah terbantut... . Finally dapat gak,punyer la jauh i mencarik sampai ke Chow Kit, at last jumpa gak tapi kat CM,masa p beli acuan tart besar tu..byk brg kat kedai tu ada dijual..siaplah peh ni,kalu friday jer rasanyer projek ke JTar di tangguhkan untuk sementara waktu.. ..mungkin lebih banyak masa ke kedai peralatan bakery pulak.. graf mood "R" tgh di puncak ni..he he..
so, follow jer recipi@majalah rasa, 2006..tapi kan tensionnyer sbb adunan tu asik ler melekat kat acuan..ndak kata x celup acuan ke dlm minyak yg betul2 panas - dah buat dah,sukatan pun ikut sebijik2 cam recipe tu..apa yg silap..(sampai call ke melaka lah,rujuk mak indok yg pakar buat kuih tu,mintak tips - mak indok kata,hah, tambah laie topong boreh tu..tak pun salah acuan,sobab acuan baru memang mengado-ngado.. ,call klong pun,dia cakap sama gak-acuan baru sekarang memang susah ndak serasi ngan adunan.. )..
sudahnyer keputusan muktamad>> i tambah secawan lagi tepung beras..tetap gak lah melekat kat acuan tu.. ,jadi memang jadi..tapi x brapa ndak cantik sangat..layan jer lah

ni aksi ayie bila diminta rasa masakan ibu...


>>resepi ditarik balik..kerana resepi ini salah..
rupa x menarik tapi...sedapp


utk zaiy@dubai..ni lah rupa acuan pie tee..payah ndak jumpa...


Sunday, 22-Feb-2009 15:41 Email | Share | | Bookmark
Bingka Roti Berjagung

 
 
ajak my1 p carrefour carik bahan2 ndak buat bingka roti berjagung.Dek tergoda ngan photo yg krinn @http://rinnchan.fotopages.com..so,i pun mencuba lah..balik jer terus p dapur..fuh excited betul ndak buat n 3Q pun menghurung bagai coz x penah dlm life bebudak ni nengok ibu dia pakai mixer yg dah berkurun display kat dapur tu.. my1 lak dok la menyakat..ketepi, ketepi..ibu ndak buat kuih..jgn kacau.. .Hmmm, boleh pakai mixer i tu..elok lagik rupanyer.Lucky Draw masa dinner tahun 1995 brand Kenwood.. step by step follow recipe krinn..roti lak guna lebih roti masa buat baked sandwiches tu..tu yg langsung buat bingka roti ni.,sayang pulak kalu lebih roti tu dibuang cam tu jer.. (i anti pembaziran terutamanyer makanan,air,electric..money?? not at all!!!! )
asalnyer pakai bekas bingka yg dibeli kat carrefour tadi,tapi sebelum masuk oven,meleleh kat bawah bekas tu langsung tukor loyang bualt biasa...

baru kluor oven..bau memang sedappp..menjadik ni
tapi kan lepas 1/2 jam..dipotong..knapa tgh2 dia lembik???yg keras hok atah ngan bawoh ja??kurang roti kot? coz roti i x sukat..ingatkan krinn bubuh 200gm i/o 300gm..huh!,salah mata memandang ler...
qistina comment>> sedap rasa n bau..tp lembik skit la bu...
qusairy comment>> hmmm...6 bintang eh bukan bu...ayie bagi chepuluh..
qayyum comment>> ayum x suka...lembik..
my1 comment>>ok lah,sy rasa kurang tepung kot...


Saturday, 21-Feb-2009 14:59 Email | Share | | Bookmark
Menu sempoi..

today masak sotong..favourite anak2... kalu menu ni laju jer budak2 ni makan..so, ikut jer lah.selera budak2 ni. n slalunyer time makan sotong mesti 3Q ni main2,masukkan jari dlm lubang sotong tu mcm cincin sebelum "ngap"..suka betul buat main cam tu..tapi licin tetap licin sepinggan..


ni pulak sambal goreng kering tempe..tempe yg diberi oleh "teacher azah@sabak bernam..


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net