~~Bungamekar~~

By: bunga mekar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 8-Oct-2009 13:16 Email | Share | | Bookmark
Raya Ketiga - Part 2#

wajah-wajah ceria...









kami 5 beradik...


Saturday, 3-Oct-2009 12:42 Email | Share | | Bookmark
Raya Kedua & Raya Ketiga# Part 1

salam..
raya kedua >> kami semua tak ke mana2 tp kena kerah p menolong umah mak lang sebab nyer esok (hari raya ketiga) akan berlangsung majlis resepsi dak teacher. Aritu,sekitar bulan July kot,majlis pernikahan telah dibuat di umah..(pls>> people out there don't simply make any speculation) nothing happen..cuma insyallah mak lang akan menunaikan ibadah haji end of this year,so..kena lah buat majlis ni before dia berangkat ke Tanah Suci...sesaja, ndak buat style ala2 artis Malaysia la ni...(nikah dulu....then beberapa bulan peh tu baru sanding).. (pengantin tak poning,tapi kendarat yg macam ndak pocah kepalo buek persiapan!!!! ..but, I understand that my big Family really sincered to contribute their tenaga to make sure everythings is in order...kita ENJOYYY...

so..photos memang banyak...and as usual, I ditugas kan mcm yg sebelum ni gak (masa wedding dyda) tukang jaga beg "berkat" n tukang kira untung "berkat"....wah, boleh buat part time kat majlis org kawin ni...


raya kedua > before majlis berlansung


raya ketiga > majlis berlansung...










Wednesday, 30-Sep-2009 15:15 Email | Share | | Bookmark
Edisi Pagi Raya...

salam...
x berkesempatan lagik update entry raya...banyak cemburu ngan org lain yg punya waktu tuk menayangkan edisi raya di kg memasing...I? ...hmmm..ntah sibuk ngan apa tak tau lah...sampai terlupa terus ndak amik photo raya...sabar je lah!!!! ..dah la raya Melaka...dok leka kat dlm umah..sampai terlupa terlupa peh tu..mcm dah x mood ndak posing2...nape eh...(p/s buat kaum keluarga >> woi...sesapa ada amik candid myphoto...pls let me know.... )

malas ndak citer panjang lebar...so layan je lah photo2 ni..di pagi 1 Syawal..


beratur2...org bank ndak bagi duit...




best nyer...raya melaka byk dpt angpow!!


mintak ampun alang...





Saturday, 26-Sep-2009 09:57 Email | Share | | Bookmark
Ayam Masak Kicap

 


salam buat semua...
masih dalam mood raya...actually ni lauk masa bulan ramadhan tempoh hari..x sempat ndak tayang..menu yg my kids suka makan...simple n sedap..

Bahan:-

1 ekor ayam - potong kecil n goreng setengah masak
beberapa ulas bawang merah dan bawang putih - dimesin halus
sedikit halia - di mesin
lebih kurang 3 sudu besar cili mesin
2 biji tomato - di belah 4
sedikit kulit kayu manis,buah pelaga,bunga lawang n bunga cengkih
garam n gula
anggaran setengah cawan kicap manis
sedikit perahan air asam jawa

Cara:-
Tumiskan kulit kayu manis,buah pelaga,bunga lawang n bunga cengkih.Kemudian masukkan cili mesin,bawang yg sudah dimesin berserta halia. Kacau hingga naik bau n terbit minyak. Masukkan sedikit air asam jawa. Kacau. Masukkan kicap manis.Perasakan dengan garam dan gula.Bila kuah sedikit kering masukkan ayam dan gaul rata.Akhir sekali masukkan buah tomato.


Sunday, 20-Sep-2009 15:29 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA 1430Hij

buat semua...
sudi2 la amik kad raya ni...sebagai ganti diri...maaf diatas segala keterlanjuran tutur kata,perbuatan yg tidak di sengaja sama ada di dalam sedar atau tanpa di sedari...moga ukhwah di alam cyber ini berkekalan...(p/s doakan I ..lepas raya ni ada "rezki" yg diharapkan selama ini menjadi... )

ikhlas drpd >> Wan Haswari b.Wan Ahmad, Haryati bt Hj Zainal, Wan Nur Iliqistina, Wan Muhammad Qayyum & Wan Ahmad Qusairy..

p/s photo lama..tahun 2007, raya @ Melaka..last year raya Kelantan, dis year turn raya Melaka!!! Horrayyy.....SE MA NGAT!!!!





>>scroll down untuk previous entry...esok p collect kad raya kat umah org pulak...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net