~~Bungamekar~~

By: bunga mekar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 8-Jun-2009 00:50 Email | Share | | Bookmark
Roti oh Roti!!!

 
 
 
salam...
masih lagi back dated entry..
seumur idup ni lah pertama2 kali membuat sendiri roti.Kat umah ni, memang sentiasa ada stok roti...tak kira ler apa jenis roti pun, janji ADA!!! ..
so, berhajat lah jugak ndak buat sendiri bile nengok orang lain, berlumba2 tayang hasil keje sendiri...i pun tergoda gak ler ndak mencuba... .Apalagi calling2 ler http://sweethots.fotopages.com, ndak pinjam dia punya BM..(ni kes tak ada benda ni kat umah ler... )..buat ikut resipi sapa eh...tak ingat dah...rupanyer x berapa ndak jadik sebab BM sweethots buat hal...rasa ada, rupa x berapa sangat, tapi terkeras sikit..punya lah suka anak2 biler tgk first time ibu buat roti...
on top of that>> sila abaikan rupa roti tersebut yg telah disapu ngan kuning telur (my maid punya lah excited dapat blajor buat roti...tu yg lupa diri masa lumurkan kuning telur kat ateh roti tu...)..
resepi dah hilang..so tak dapat paste kat sini...




Tuesday, 2-Jun-2009 02:52 Email | Share | | Bookmark
tolong...tolong..

salam...
mintak tolong pada sesapa mcm mana i ndak clear kan "unpublished to public view" kat entry bawah ni..coz am da only yg boleh tgk entry ni..

tq tq tq...


finally...berjaya settle the problem...tanpa bantuan sesiapa...


Saturday, 30-May-2009 17:31 Email | Share | | Bookmark
Aida n Hafiz Reception..

buah naga...buah naga..
 
 
View all 17 photos...
salam...entry backdated lagi..
Dyda reception somewhere in April @ Gemas Golf Country Resort...punya ler lama ndak tunggu family si Apizz ni buat reception sampai si dyda yg dah bunting pelamin tu miscarriage ler...sib baik boleh gak bersanding...kalu tak hmm...bersanding "bertiga" la dyda...






Wednesday, 27-May-2009 06:44 Email | Share | | Bookmark
@@Pameran Dinosur @ Mid-Valley Megamall

 
 
 
View all 10 photos...





last 2 weeks p Mid-Valley bawak anak2 ke pameran dinosur... dapat tiket free frm nek mah..tq tq tq... walaupun tak sampai 10 ekor dinosur nyer tapi qayyum memang enjoy!!!..punyer ler excited qayyum n qusairy..beria-ia qayyum amik pic ngan dinosur..
>>to nek mah, lenkali, kalu ada tiket free bagi lagi yer...




>>buat semua...pameran di dah TAMAT..




Monday, 25-May-2009 05:25 Email | Share | | Bookmark
Crunchy Popiah...




Cam biasa…buat seketika ni…entry yg di masukkan adalah entry yg sebelum2 ni yg tak sempat di download kan…
Penah tgk kmeen ada buat crunchy popiah ni…so sesapa ndak recipe boleh klik fp kmeen…
Kalu tanya i…., recipe nyer teramat sempoi…

I juz goring kulit popiah tu (before that, anda semua kena lah gulung kan kulit popiah ni…)..toskan n salut dengan gula halus @ castor sugar…siap…

Asalnyer ndak salut ngan nestum, tapi tak ada lak stok nestum kat umah…tapi kan rasa dia still sedap…(ni kes keje orang malas lah ni..) tak jugak…sesaja cipta recipe sendiri…ha ha ha ha…yer ker…ntah..


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net