~~Bungamekar~~


My name: bunga mekar
My Fotopage: http://bungamekar.fotopages.com/
About me:
From: Malaysia
Camera:
Panasonic
Other: Lumix
Panasonic
Friends:
Ma DiHaA
SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERKINI Lokasi kami di PJ, Selangor. Sudi2kanlah klik http://mamawandiha.blogspot.com/search/label/Tempahan(Di SINI) untuk melihat tempahan yang kami terima. Terima kasih. Since 11th Jan 2010, 12.01 pm THANK YOU TO ALL VISITORS.. ;-) View this Fotopage entry
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
Jasmeen HomeDelight
Kek Marble Karamel Sumber : sue-hasue.blogspot.com Bahan-bahan : Loyang 22cm/25cm (mkcik guna loyang 9in) (A)-Gula Hangus 2 sudu besar gula (utk gula hangus) *tabur gula dlm loyang n masak atas api perlahan..biar gula hancur dan warna tukar jadi perang) Ketepikan dulu (gula tersebut akan mengeras & berbunyi macam kaca pecah gitu) (B) - Bahagian Atas 1 cawan susu cair 1 cawan susu pekat manis 1 sudu teh esen vanila 3 bj kuning telur 2 biji telur (putih & kuning) (C) - Lapisan... View this Fotopage entry
hanie liza
Latest entry:JAGUNG KUKUS
Salam buat adik-adik sekelian.. kakliza ni memang sukaaaaa benar dengan jagung.. pantang nampak ada jualan jagung memang beli punya.. dan sungguh tak sangka rupanya cucu perempuan kakliza pun hantu jagung.. baru-baru ini kakliza beli jagung kat pasar malam.. tetapi oleh kerana agak sibuk ..asik bertangguh jer.. .so satu malam tu kakliza terajin nak perisikan butir jagung [bukan hiris macam dalam gambar] untuk buat bubur keesokkannya.. tapi oleh kerana teringin nak makan jagung kukus denga... View this Fotopage entry
Umm Muhammad
Latest entry:Muhammad's school Sport Day
Bismillah. Hari Ahad yang lepas,pre-school Muhammad anjurkan sport day yang diberi nama "Field Day". Diadakan di FRIM,Kepong.Mula2 sampai macam waaaa..tempat ni memang cantik untuk riadah pagi hari.Actually ni last minute plan nak kesana,sebelum ni dah confirm tak pergi sebab baba tak ada jadi mcm susah mama nak pergi bawa tentera 2 orang ini tapi alhamdulillah baba kebetulan lambat siap visa jadi baba dapat join sukan ini.yipee Jadi pada hari Ahad tersebut lepas solat subuh,bersiap-siap semua (Muhammad... View this Fotopage entry
Naz Rinn Chan
Latest entry:RED VELVET CAKE
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah mulut. Dari segi rupanya kah..atau dari segi rasanya kah...atau mungkin dari segi bahan-bahannya.....boleh jadi juga dari segi pembuatannya. Setelah dibelek-belek dan ditilik-tilik di laman-laman masakan akhirnya Rinn buat keputusan untuk mencuba kek baldu merah yang dikongsikan di laman myresipi.com. RED VELVET CAKE BAHAN-BAHAN: 2 1/2 cup tepung kek ... View this Fotopage entry
amal hayati
Latest entry:Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2011
Assalamualaikum... masih dalam suasana raya..walaupun kita kita masuk 21 syawal.. hanya berkesempatan untuk meletak gambar terbaru.. utk kenangan raya 2011.. Gambar terbaru sejak kehahiran puteri tersayang Amani Miasara 4 Hero 1 Heroin Tercapai hasrat nak sedondong dgn anak perempuan.. Raya tahun ni kmal sempat buat Lontong dan mee kuah je.. untuk jamu tetamu yang datang... ttg gambar..mmg tak sempat... ada tu ada tpi semua gambar tak berjenis... tak cantik langsung... "SELAMAT HARI RAYA"... View this Fotopage entry
4 Hero 1 Heroin
de nuanza
Post by nuanza on Tue Feb 02, 2010 View this Fotopage entry
Hairani Ab Karim
Assalamualaikum kengkawan, ada sesiapa nak g santai d PD dan x ada tempat tido.. cubalah jengok2 kat kkak punya fp ....kakk ada studio room kat Tiara Beach Resort untuk di sewa.. Studio room ini hanya 1 bilek & living room dan 1 bilek air ... spt digambar tu..dua katil super single... 1 katil boleh tido untuk 2 orang ...ada air-cond,kipas, TV , mini fridge dan jug elektrik ...dan lengkap perabut spt gambar ygg kkak pastekan tu... Kadar sewa hari biasa RM150/- hujung minggu (Jumaat-Sabtu) RM200/- dan cut... View this Fotopage entry
DATARAN KA'BAH
aisyah mrs kay
Latest entry:Rindu..bukan x rindu..tp x mampu
Selamat tahun baru utk semua kengkawan.... jom teman jamu mkn sosej roll dan triffle nih..... resepi? tak payah le..senang benor ni... View this Fotopage entry
Little Cottage
Latest entry:It's MIFW 2010
First time join MIFW sebab tolong my colleague shawal yang take part as participant under YODA. Seronok sangat sbb personally i mmg minat fesyen walaupun tak pandai jahit dan tak muat baju2 model LOL This event was held at Pavilion, KL on 5th Nov 2010. I n my frens jadi crew utk show pagi tu, shawal n our students pulak terlibat untuk runway. Yoda dah siap2 bagikan section utk kitorang and i dapatla jaga backstage!...backstage u....nebes ok! LOL So the day before event we all gerak dr sabak n stay kat Ma... View this Fotopage entry
siti mariam
Latest entry:Dari Fotopages ke Blog
Assalamualaikum.... Buat kawan-kawan yang tak jemu-jemu bertandan ke sini,jemputla ke blog Mariam pulak ye... Fp atau blog mana-mana sama je tujuan Mariam,iaitu nak kongsi dan juga belajar mencuba resepi-resepi baru dari kawan-kawan alam maya....Walaupun fp ditinggalkan,tapi ia tetap di hati sebagai kenangan...Jemputla datang ke rumah baru Mariam http://mariamsayutiy.blogspot.com/ Terima kasih kepada kawan-kawan yang tak jemu-jemu bertandan ke sini dan meluangkan sedikit masa untuk tinggalkan kata-k... View this Fotopage entry
HanAz ishak
Latest entry:dah berbulan bulan kutinggalkan.....
ASSALAMUALAIKUM.... TERIMA KASIH UTK SESIAPA SAHAJA YG DATANG KE FP NI JEMPUT LA KAWAN2 SEMUA KE BLOG KAK HANAZ UTK MENGETAHUI APA2 YG TERKINI http://citrarasahanaz.blogspot.com DAN KALAU SESIAPA YG NAK SELALU BERHUBUNG TUH LEH JUMPA KAK HANAZ KAT facebook...... add aje Hanaz Ishak.....jumpa la kat situ.... terima kasih :-D View this Fotopage entry
M Jeffri Razali
Ni satu lagi entry yang lama terbengkalai. Since tengah ada sedikit masa nak spare ni, uploadkan jugalah sebelum basi gambar ni. Rasanya tak payahlah nak cakap kat mana ni sebab mesti ramai yang tahu...:-d Hari ni tak de idea nak tulis apa lak. Minda tengah beku pulak. So just enjoy je lah pix ni. http://www.facebook.com/profile.php?id=1135622623() http://s06.flagcounter.com/more/GdN() View this Fotopage entry
aida abas
Latest entry:thompok si tompok
*updated: tompok hilang lagi :( last week i kidnapped tompok.. risauu si abg lokmannyerr.. kesian i tgk thompok ni..mem asik suruh amik je..pasal tanggungan dh byk dh..tompok ni plak jenis street cat, xsuke kurung2 sgt..so nmpk je org mintak lepas.. so i amik masuk keta & off balik rumah.. smpai2 rumah..she's kinda easy going & friendly (pndai bwk diri) main2 sorang2 so i tot she's ok..mmg ok pun it's just poor her..kene chased away by the old street cat yang dh cop rumah i tu.. so merempatl... View this Fotopage entry
faiz faizah
Latest entry:HaPPy BiRtHDaY ABU!!
Happy 2nd Birthday Abu.. adik-bradik abu.. chomel jgk mase kecik2.. merenung ape la tu.. aktiviti harian menangkap cicak View this Fotopage entry
Zai KuLiM
Latest entry:Salam warga fp yg sudah lama ku kutinggalkan....
View this Fotopage entry
Wan Kuntum
Latest entry:GUA KELAM, PERLIS~MALAYSIA
to be continued~will be elaborated~SABAR~ View this Fotopage entry
zaiy ngah ibrahim
Latest entry:Zaabeel Park lagii... (27.09.09)
Sebelas hari sebelum bersalin, kami 3 beranak pergi ke Zaabeel Park. posing masa mula2 masuk abang muaz yg nak dtg sangat sebab nak main kat playground..sian dia kat dubai ni nak main kat playgroundpun kena gi ke park, kena bayar pulak tu..hmm xmesra kanak2 betulla dubai. mama yang dh sarat..9 bulan, background dubai skyscapers. papa berlatarbelakangkan pagoda... STARGATE- indoor theme park, ada roller coaster jugak tp takla tggi sgt, dlm tu ada macam2, siap duit je lah kal... View this Fotopage entry
datin haryati laham
Latest entry:Kueh Labu bakar
Kueh Bakar labu ini memang sedap dan senang dibuat, belilah labu banyak2 buat stok di rumah, sesuai tuk minum petang musim2 hujan ni, dgn air kopi ke, lemon tea panas ke, apa2 jerlah. Yang penting cuba jgn tak cuba. Kalau dah malas tak retilah den nak cerita lebih lanjut. Selain dari boleh dibuat kueh, Labu ni banyak juga gunannya, boleh buat masak lemak labu kan, sup labu masak tumis air, apa lagi heheh.Kalau nak resepi, ala tgk je kat chefr.[/size]. View this Fotopage entry
Raha niss
Latest entry:Holiday @Kuching - Part II
Sambung lagi... Naik sampan keseberang sana...ke kedai kek lapis Dayang Salhah. Rasa dulu sebelum.....err rasa sampai kenyang :-D :-D ...beli sedikit sebanyak, mintak dia packing siap, balik hotel nanti trus simpan peti ais dengan kotak2 tu. Dari kedai kek ni pergi pulak ke rumah bapa saudara ....memang dah buat temu janji dia dtng ambik kita orang kat situ ke Petra jaya (rumah dia la) sehingga menjelang maghrib baru berganjak dari situ....balik tu dia hantar kami sampai ke hotel. Destinasi... View this Fotopage entry
jeam jeam
Latest entry:Selamat Bertunang Anak En.Idris & Pn.Zaleha
Ramai fans i yg komplen mana entri utk majlis yg ni..almaklum lah busy je memanjang masa World Cup...lagi pun nak kumpul material utk di post kan kat sini bukan senang, makan masa jugak lah...*mcm artis nak buat album plak kan..*..apa2 pun ini je lah ucapan tahniah yg sempat i kumpulkan & interview..yg lain kalau terlepas tu sorry lah ye... Yang menariknyer masa majlis ni, ada seorang teman rapat tuan rumah ada bisikkan dkt salah seorang ahli keluarga tuan rumah..ceginni lah lebih kurang bunyi nyer...."y... View this Fotopage entry
poning lah mana satu nie?
Haszalia Aris
Latest entry:HAPPY NEW YEAR 2016
HAPPY NEW YEAR 2016 :P :P View this Fotopage entry
Phalinn Ooi
Latest entry:Get Over It. He's Dead
Yea yea yeah, shamon, auww!! New York, Circa 1987-88 The Tempurung Kelapa-Head MJ. To My Mum, I'm The Best MJ Impersonator. So, Annie are you ok? Are you ok, Annie? View this Fotopage entry
Dapur Impian
Latest entry:KEK PISANG ALA ENGLISH STYLE DAN JWB TAG.....
Masa cuti,petang sabtu lepas buat kek pisang ala English ni untuk minum petang....bila tengok kat blog Yatt....teruja pulak nak membuatnya.....bahan2 lain ada,cuma pisang pulak yg xde...pergi pasar malam sekejap beli pisang....kalau dah teruja sangat nak buat tu....usaha jugak nak gi beli pisang....pastu terus masuk dapur menggodek ....kek ni sedap, tak berapa manis dan ada taburan potongan pisang diatasnya....dan tabur gula diatasnya,bila dah masak...mula2 nak buat satu adunan je.....tapi bila tgk pisang a... View this Fotopage entry
shoppingwithlily lilies
Latest entry:::Our Terms & Condition::
ALL PRODUCTS ARE AUTHENTIC/ORIGINAL, I AM NOT SELLING FAKE/IMMITATION ITEMS. RETURNS ARE NOT ACCEPTED, SO PLS DECIDE AND READ THE SPECIFICATION OF THE ITEMS CAREFULLY BEFORE CONFIRM PURCHASING.IF U NEED FURTHER DESCRIPTION/CLARIFICATION OF THE ITEM, DO EMAIL ME. BOOKING WITH DEPOSIT OF 50% OF THE TOTAL PURCHASE IS REQUIRED BUT BALANCE MUST BE SETTLE WITHIN ONE WEEK FROM THE BOOKING DATE.ANY PRE-ORDER ITEM WILL REQUEST FULL PAYMENT UPON CONFIRMATION OF BOOKING. CANCELLATION OF BOOKING WILL MAKE THE... View this Fotopage entry
ain
Latest entry:Dessert for Lunch: Choc Mousse Brownies
Ni sebenarnya sambungan cite lunch kat umah hari tu. Tgh2 nak update, network connection down pulak.. pastu cik abang ajak kuar. Biasa la bebudak 2 org tu pon boring dah terperap kat rumah. Entry ni sbb nak melunaskan janji kat makcikku sorang yg chomel itu ;-) Kat blog, aritu lagi dah letak. Dia kata, nak cuba buat la kan... lepas makan kek ni yg dibuat sempena sambut advance bday nek nah aritu. Masa tu, i xde rasa nk mkn, so bawa la 2 potong balik kl. Mmg sedap rupanya. Choc Mousse Brownies S... View this Fotopage entry
perasan macho la tu
Syazana Zulkifli
Latest entry:Kad raya
nie kad raya dari laily : http://alyahusna.fotopages.com nie kad raya dari adik syafiq : http://syafiqakram.fotopages.com nie kad raya dari amy : http://amyryna.fotopages.com kad raya dari aida : http://alisdaniaazhar.fotopages.com nie kad raya dari kak niza..comel sofia : http://nhmieza.fotopages.com nie kad raya dari ina : http://ctazlina.fotopages.com nie kad raya dari fieza : http://fieza6666.fotopages.com nie kad raya dari mie2 : http://mie2khalish.fotopages.c... View this Fotopage entry
Lee Lin
View this Fotopage latest entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016